Saturday, February 19

KATA AKHIR

Akhirnya satu keputusan dah aku buat . Bukan aku melulu tapi aku dah tanya dulu . Mungkin ini yang terbaik . Untuk kau , untuk aku . Susah ? Oh , mesti sangat susah . Lagi susah dari law , dari fin selasa ini . Tapi relax , chill . Benda dah tempah , dah sampai pun delivery . Nak tanak , kene terima sebab kau dah bayar .

Dulu , sebelum bertindak tanak fikir apa akibat . Nah , sekarang dah datang akibat . Aku bukan nak tuding jari kat kau . Bukan dan tidak sama sekali . Kita sama salah . Sama ikut kepala masing masing . Aku akui aku keras kepala . Aku bukan nak harta kau , Ingat , tapi aku hanya mahu perhatian dan masa dari engkau . Susah ? Tanya pada hati kau yang satu .

Dia cakap , engkau sayang aku . Dia cakap , kau bahagia dengan aku . Dia cakap , kau tanak yang lain . Aku terfikir , dia kawan engkau . Mesti kawan tolong kawan . Kan ? Betul ke apa yang dia cakap kat aku ? Betul ke engkau macam itu ? AKu tertanya tanya . Tapi kau langsung tak tunjuk yang engkau macam itu . Boleh kau bagi aku jawapan ? Tapi kalau kau bagitau pun , masih boleh nak go on ?

Dulu , masa mula mula masa kita . Aku baru beberapa jam jauh dari mata kau , kau dah mintak mms gambar . And aku pulak dpt gambar kau . Sangat manis kan ? Dulu jugak kau keep melampukan henfon aku sampai aku lemas . Sampai kau pernah cakap kat aku apa yang aku buat aku kene repot . Ye , sangat leceh tapi itu juga tunjukkan yang kau tanak aku jauh dari engkau . Dulu lagi engkau keep cakap kata kata ayat romantik habis lah sampai aku geli . Tapi aku tahu , itu cara kau nak bermanje . Masa dulu jugak kau selalu ajak aku keluar walaupun masing masing poket berhabuk . Tapi kau kate keluar hanya untuk duduk and lepak dengan aku . Bukan perlu nak doin ape pon . Aku suka sebab kau sempoi . Lagi kisah dulu kau sanggup datang hostel aku jalan kaki semata mata untuk jumpe atau teman aku makan . Aku tahu kau sanggup lakukan ape saje asalkan aku stick dengan kau . Tapi itu dulu . 8 bulan yang lalu . Aik , tapi kan aku dah 18bulan dengan kau ?

Itu cerita 8 bulan yang dulu . Balance bulan tu sekarang pulak . Sekarang , aku yang kene keep mesej kau . Aku mesej panjang kau reply 'ok','em', etc . Yang penting pendek . Kenape eh ? Kau dah bosan eh ? Sekarang , langsung tade gambar latest kau dengan aku . Last time sem 3 dulu . itupun aku yang kene mintak kau amik gambar dengan aku . Kenapa ? Oh , kau malu ehh kalau ade gambar dengan aku ? Oh, aku tak lawa macam _yafika kau tu :) . Kenapa sekarang susah sangat kita nak lepak same same ? Padahal dulu time tade moto setiap hari kau nak jumpe aku , aku jumpe kau tapi sekarang semenjak ade moto , patut makin senang tapi sebaliknya . Oh , kau tanak eh rosak kan moto kau . Aku kan berat nanti rosak lah abdomen abdomen moto kau tu . Oh , baru aku faham . Sekarang jugak kau selalu marah marah aku , selalu ignore aku . Mane hilang romantik engkau yang dulu ? Kenapa kau bagi aku kalau kau nak amik balik romantik kau tu ? Sekarang kau tak romantik tapi kau 'manis' sebab ? Kata kata kau sangat manis, tambah berpuluh gelen air pun it still manis . Aku tanak kata kata manis kau yang sementara tu . tapi aku nak kejujuran kau . Tapi , tade. Haha . aku nobody sebab tu kau taley nak jujur , sebab tu kau taley jadi lelaki yang sepatutnya dia jadi bila dah ber'teman'.

Kau halang aku bergaul . Mak aku kata budak nih sangat cemburu . Overjealous . Tapi aku tahu kenapa kau macam ni . Sebab kau sayang aku kot . Kau jugak marah kalau aku lepak dengan lelaki yang kau dah aim . Habis engkau buat benda yang aku tak suka , macam mane ? Walaupun kau tak kelaur and lepak lepak dengan perempuan tapi kau masih smoke , shisha walaupun kau tahu aku tak suke lelaki yang smoke . Aku tak suka and aku taley nak bertahan dengan ini . Ye, aku buat hal jugak . aku lepak dengan lelaki lain , tapi aku tak smoke . Engkau tak lepak dengan perempuan lain tapi engkau smoke . Nampak , both side pun buat salah . Then , bila aku petik pasal ni , kau nk tuding jari hanya pada aku ? Kenapa ? Aku jujur , aku cannot go through this anymore . And aku ade matlamat aku . aku tanak suami yang merokok . Tapi if kau masih nak smoke , go on . Tapi ingat , kalau aku tak lepaskan kau sekarang , one day aku kene sebab aku kene cari suami yang tak smoke for own sake aku . Think . Aku tak demand.Kau tahu aku siapa sebenarnya .Tak perlu aku describe here .

Kisah kau dengan dia , teruskan . Pasti ada antara korang . aku doakan . aku bukan jahat untuk merobohkan hubungan korang . Kemudian , Jangan treat dye like you do . tapi aku tahu kau tak kan act mcm kau dengan aku time kau dengan dia sebab dye sangat santun . Bukan ? Jadi , semua tangan kau tak kan naik lagi  . Semua kata kata kau akan lembut. Selembut sutera gitu . Patut aku dah nampak dari dulu lgi tentang korang . Ish , aku dah merosakkan hubungan korang . MAAF .

Aku luah , aku taip tak bermaksud aku masih mengharap . aku faham , sampai masa nanti kita akan belayar ke haluan masing masing . 10 bulan lagi . Aku cuba untuk bertahan kemudian kita akan berpaling and masa itu , kau bebas untuk segalanya sebab aku dah tade depan mata kau . Aku nak kejar cita cita aku . Cuma , kat sini , untuk segala salah aku mohon ampun dan untuk segalanya aku ucap kan terima kasih . Aku tak tahu sampai bila aku akan bertahan . aku tanak confirmkan ia tapi aku cuba selagi aku mampu . Dan aku tahu engkau mampu . sebab kau ade ape yang kau ade . Apa yang kau ade sekarang ni buat kau kehilangan aku .