Tuesday, May 17

Hambar

Hai followers . Hai readers . Hai voters . Hai strangers .


Hambar . Hanya itu boleh describe aku saat ini . Dari segala sudut semua kelihatan hambar , redup dan suram . Jangan ditanya mengapa kerana sendiri tak mengerti . Jiwa kacau , mungkin itu salah satu faktor .

Cuti lalu laju macam pili bomba . Langsung tak terasa nikmatnya . Argh , sebulan . Tak cukup . Tidak langsung . Tiga minggu sudah selamat bersemadi , lagi seminggu ? Itu detik nya kini . Malam siang berganti menjadi hari masih tiada kenikmatan . Sengsara bunyinya . Ambil nikmat cuti nikmati .


Kolej punca . Bila tarikh sebenarnya . Kami haru biru menyelesaikan puzzle . Tolong beri ketepatan . Rugi anda rugi kami . Benda simple dipropa menjadi rumit . Tak larat . Sumber diberi tapi hasil tidak memuaskan . Jangan menawarkan sekiranya tiada keindahan . Handfoot masing masing lagak sendiri . Kami pelajar kami bayar . Anda pekerja anda dibayar . Bukan menghina sedarlah sedikit . Bagi anak bini laki makan gaji buta ? Fikirlah . Buang segalanya . Membazir . Tak nak cakap lagi . Sudah .

Seminggu lagi . Semua pun tak sabar menanti . Benih ditabur sudah menanti hasil pula . Pasti dapat mengagak . Yang pandai pasti dekan , yang dekan pasti dekan . Yang ini , entah nasib tak diketahui . Cemas , resah . Excited di sudut hati masih ada . Berikan keajaiban agar terus semangat melangkah ke semester yang baru . Minta setimpal dengan apa yang dicurah diberi . Untuk rakan yang lain , bersama tadah tangan minta dari - Nya . Amin .


Masalah semasa belum selesai ditambah rasa hambar tiada makanan kegemaran seperti biasa . Ouh , dulu ada hari ini tengok dah hilang . Semangat awal pagi bangun terus layu , terus kuncup kembang ( Bukan kumbang dalam cerita CUN ) . Kuih cara berlauk , lesap tak tahu kemana khabarnya . Seksa . Harapan punah semerta . Lebih dari sedikit kecewa tersimpul .

Hidung mengesan bau hari ini tidak begitu enak . Entah . cerita pagi sudah tahu ketidak enak nya , petang tidak dapat meramal . Semuanya sudah tersedia menanti waktu untuk di lalui . Apa terjadi , cekal . Baik .

BS : Gambar kami di google .